Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Σα το μικρό φαντασματάκι..

Το τελευταίο διάστημα έχω πάθει πραγματικά πλάκα με κάτι τυπάρες, που αυτό-αποκαλούνται Greek Paranormal Society! Είναι τέσσερις μικροί θεοί, που ασχολούνται με Ghost Hunting...! Βασικά, για να μην λέω πράγματα που ίσως να μην ισχύουν, αυτό ακριβώς διαβάζω στο κανάλι τους στο Youtube, που μόλις σε ένα χρόνο, έχει πάνω από 5.000 followers!

H Greek Paranormal Society (G.P.S) ιδρύθηκε από άτομα με σεβασμό για το μεταφυσικό, με απώτερο σκοπό την έρευνα και την προσπάθεια εξήγησης φαινομένων γύρω από τον κόσμο του αοράτου, του μεταφυσικού και των πνευμάτων. Πρώτο μας όπλο η λογική και με την τεχνολογία ως βασικό -και πανταχού παρόν- σύμμαχο, προσπαθούμε να δώσουμε ορισμένες απαντήσεις σε ζητήματα που κατά καιρούς έχουν προβληματίσει την κοινή γνώμη διάφορων περιοχών της Ελλάδας. 

Έχω δει εννέα επεισόδια (δε ξέρω αν υπάρχουν κι άλλα) και έχω γίνει όχι απλά φίλος, ΟΠΑΔΟΣ! Έμαθα από κάποιον γνωστό ότι γενικά κάτι τέτοια βίντεο έπαιξαν και σαν πιλότοι για να πουλήσουν το concept κάποιες ομάδες στην τηλεόραση. Σε μια από αυτές, τσίμπησε και η Μελέτη που πήγε και έκανε το ίδιο πράγμα με κάτι άλλους τύπους που σε σύγκριση με τους G.P.S. είναι γατάκια δέκα ημερών...! 

Δε ξέρω πραγματικά που να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Τα επεισόδια δεν υπάρχουν! Ξεκινάνε πάντα με κάποια γαμάτα πλάνα από το μέρος που πάνε, σε φάση ταξιδιωτική εκπομπή, που είναι αρκετά ευχάριστο και ενδιαφέρον. Μετά, αρχίζει η cultίλα! Συνήθως βγαίνει ένας από την ομάδα και αρχίζει να εξηγεί το concept και τη συνωμοσία πίσω από όλο το επεισόδιο. Πάντα με ύφος κομάντο, με δικάμερο, φάση άλλου κοιτάω αλλού με τραβάνε, και συνήθως καθισμένος σε τίποτα ερείπια ή ανάμεσα σε κλαδιά δέντρων και θάμνους! Η φάση είναι βρισίδι όλη την ώρα, χωρίς φίλτρο από όλους τους, το οποίο το κάνει ακόμα πιο σουρεάλ όλο το σκηνικό. Η ομάδα έχει εξοπλιστεί με EMF, με ανιχνευτές θερμοκρασίας και υπέρυθρες κάμερες (κρυσταλλικές οθόνες, κλπ κλπ)! Έχουν μέχρι και ένα από εκείνα τα laser ψυχεδέλεια που πετάνε patterns από σχήματα, και ισχυρίζονται ότι με αυτά θα δουν τα φαντάσματα, ή τις εμφανίσεις ή όπως αλλιώς τα λένε... Σε ένα επεισόδιο, έφεραν μέχρι και γεννήτριες οι θεοί και έστησαν αρχηγείο μέσα στο "Ξενία" στην Πάρνηθα! Γεννήτριες ρε φίλε! Γεννήτριες!

Είναι το όνειρο κάθε εφήβου αυτό που κάνουν...! Αλλά, πάντα λένε ότι δεν πρέπει να τα επιχειρεί κανείς αυτά, ειδικά ανήλικος, προς τιμήν τους. Ωστόσο, οι ίδιοι, ποτέ δεν παίρνουν κατάλληλες προφυλάξεις! Ποτέ όμως! Κι αυτό είναι που τους κάνει ακόμα πιο γαμάτους! Σε ένα επεισόδιο, κατέβηκαν από μια χαραμάδα σε ένα σπήλαιο μέσα στη Σπηλιά του Νταβέλη, όχι απλά χωρίς κράνος, αλλά απλά με μια κουκούλα ζακέτας και σταράκια ξέρωγω! Η φάση, "εσείς μη τα κάνετε, αλλά εμείς που είμαστε απλά τέσσερα άτομα μαζί και κρατάμε κάμερες, έχουμε εκπαιδευτεί και ξέρουμε τι κάνουμε", με τερματίζει πραγματικά!

Όταν δε, το επεισόδιο δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να προσφέρει, βρίσκουν πάντα τρόπους να δημιουργούν φάση... Στο ένα επεισόδιο, έπιαναν μια διαφορά θερμοκρασίας 3-4 βαθμούς και ο leader έλεγε ότι δεν είναι τίποτα και είναι φυσιολογικό και στο επόμενο για 2 βαθμούς διαφορά θερμοκρασίας, έσκιζε τα ρούχα του ότι κάτι μπορεί να υπήρχε. Η καλύτερη φάση είναι όταν παίρνουν κάποιους εκτός ομάδας μαζί τους και τους αφήνουν κάπου μόνους τους να φρικάρουν με τη φαντασία τους και με τους ήχους της φύσης, απλά για να επιστρέψουν να τους βρουν χεσμένους και εκείνοι να το παίζουν ψύχραιμοι και να προσπαθούν να τους ηρεμούν (ενώ παίζει να ήταν κρυμμένοι πίσω από τίποτα θάμνους και να έκαναν εκείνοι τους θορύβους!).

Σε άλλες φάσεις που κάτι δείχνει ο εξοπλισμός, είναι είτε κάποια ένδειξη γιατί κάποιος άφησε ένα κινητό ανοιχτό, είτε γιατί ο φακός-ραδιόφωνο που έδωσε ο Παύλος σε ένα μέλος της ομάδας άνοιξε κατά λάθος δίνοντας την εντύπωση στους άλλους ότι τους μιλούσε κάποιο πνεύμα!

Όταν δε, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, ο Παυλάρας σκάει και λέει πάντα κάτι του στυλ, "δε βρήκαμε τίποτα, αλλά το ένιωσα μέσα μου ότι κάτι υπήρχε, απλά δε μπορώ να το αποδείξω". Και έτσι κάπως, κλείνουν όλα τα επεισόδια τους. Με μια φούσκα και μια βαρύγδουπη διαπίστωση για τον ανθρώπινο νου, τις προκαταλήψεις, κλπ, κλπ, λέγοντας ότι είναι πάντα εκεί για να ερευνούν και να κάνουν πειράματα κλπ.

Σε άλλες φάσεις, αρχίζουν να ορκίζονται ότι κάτι άκουσαν ή είδαν, το οποίο ως δια μαγείας το βλέπει μόνο ένας και λέει στους άλλους, "μαλάκες, κάτι είδα". Και οι άλλοι δε το πιάνουν ποτέ σε κάμερα, ή όταν το πιάνουν είναι εμφανέστατα ένα μαμούνι (γιατί π.χ. είναι μέσα σε δάσος το κατακαλόκαιρο) και κάθονται και αμφιβάλλουν για το τι μπορεί να είναι και τι όχι!

Αγαπημένος μου είναι ο Σκαραμαγκάς, ο οποίος πρέπει αν τον τινάξεις ανάποδα να βρεις πάνω του καμία δεκαριά κάμερες και τριάντα μπαταρίες και πενήντα κάρτες SD. Είναι ο ορισμός του nerd-gadget-freak με εμφανές τρακ μπροστά στην κάμερα και αμηχανία, που τον κάνει ακόμα πιο γαμάτο! Μιλάει με πολλές παύσεις και αναφέρει πάντα το προφανές, ή κάνει κάτι διαπιστώσεις που δε προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κουβέντα. Είναι όμως πάντα εκεί, στυλοβάτης της ομάδας, δυνατός και αγέρωχος με μια extra μπαταρία στην κωλότσεπη! 

Επίσης απίστευτη μουτσούνα είναι ο Παύλος! Αυτός ο τύπος λατρεύει να βλέπει τον εαυτό του στην κάμερα! Είναι born leader και κάθε φορά δίνει οδηγίες με θεατρικότατο τρόπο και τόσο τρελαμένος που γεμίζει σάλιο το στόμα του από την πώρωση! Προσπαθεί να μιλήσει με όρους και με ορολογίες, να πει κάτι πιο εξεζητημένο και "πιασάρικο", αλλά κάποιες φορές καταλήγει να λέει κλισεδιές ή μπαρούφες που δεν ισχύουν! Οι ατάκες είναι ΑΠΕΙΡΕΣ και σκέφτομαι να τις μαζέψω στην επόμενη θέαση των βίντεο και να σας τις θυμίσω μια-μια. Είναι απίστευτη τυπάρα, και καλά σκεπτικιστής (αν και ο ίδιος χαρακτηρίζεται και ως "σκεπτικός"!), αλλά κάνει κρα να βρει κάτι, έστω μικρό που να ισχύει...

Οι άλλοι δύο της παρέας δε μου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες. Το ένα το παιδί μοιάζει με τον κλασικό τύπο στα θρίλερ που σκοτώνεται πρώτος από όλους, συνήθως με τον πιο αστείο τρόπο. Ταυτόχρονα είναι και ο κομάντο της ομάδας που κάνει πάντα τα περίεργα και τα επικίνδυνα. Είναι συχνά σε κόντρα με τον leader Παύλο! Το άλλο το παιδί, η σκηνοθετάρα, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τα βίντεο και το έχει πάει σε άλλο επίπεδο εκεί που φυτεύει κάτι κοριτσάκια με άσπρα μέσα στο δάσος, αλλά και κάτι περίεργους ήχους, που κατά σύμπτωση πάντα σκάνε πάνω σε φάσεις που υποτίθεται ότι η ομάδα κάτι άκουσε, έτσι για να μας μπερδεύει και να μη μπορούμε να καταλάβουμε τι παίζει...

Θα μου πεις, περίμενες να βρουν τίποτα; Λογικά, όχι. Και σίγουρα όχι έτσι. Απλά είναι πολύ εξόφθαλμο και "εύκολο" αυτό που πάνε να κάνουν και συνεπώς δεν πετυχαίνει. Έχουν βρει βέβαια ένα κοινό που τα πιστεύει αυτά (προφανώς) ή άπλα τους γουστάρει (όπως εγώ) οπότε λογικά θα έχουμε τη χαρά να τους δούμε ξανά από την επόμενη σεζόν, πιο τρελαμένους από ποτέ!

Το μενού για τώρα, εκτός από gag reels, έχει τα παρακάτω:
1) Κάλυμνος (Σπήλαιο και Βρικόλακες)
2) Ελάτη (Νεραϊδοπηγή)
3) Κως (Ασκληπιείο)
4) Σανατόριο της Πάρνηθας
5) Στοιχειωμένο Σπίτι (Λεχώνια)
6) Παλιά Πόλη Τρικάλων
7) Σπήλαιο του Νταβέλη
8) Μετέωρα 

Αξίζει να βάλετε το χρόνο να τα δείτε. Ειδικά αν η αγαπημένη σας σειρά είναι σε διάλειμμα εν όψει της νέας σεζόν. Αν όντως θέλετε να δείτε high-quality shows (όσο αυτό γίνεται), δείτε την λίστα που εντόπισα. Για μένα, οι καλύτεροι ήταν οι "Ghost Adventures" και οι "Ghost Hunters"!

Το αρθράκι αυτό, γράφεται με διαφορετικές διαθέσεις. Αρχικά με τη διάθεση της αποθέωσης στην προσπάθεια, όσο κι αν είναι λίγο κάπως. Χαίρομαι που το έκαναν όλο αυτό γιατί διασκεδάζω απίστευτα παρακολουθώντας το. Νομίζω ότι άθελα τους έχουν κάνει την τρομερότερη trollιά σε παρόμοιες εκπομπές. Γενικότερα όμως, η διάθεση είναι χιουμοριστική και ελπίζω να μη μου την πέσουν τίποτα groopies και χαλαστούμε, αν και δε με νοιάζει και ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής!

Αν δε βαρεθώ, το άρθρο θα εμπλουτιστεί με περιγραφή αγαπημένων highlights από τα επεισόδια... Stay tuned και μέχρι τότε, καλό ghost-hunting με τον ύμνο του αθλήματος από την Καιτούλα τη Γαρμπή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου